Vrijwilligers

OCMW-Buurthulp

Vrijwilligers dragen hun steentje bij!

Jouw OCMW werkt elke dag aan een beter De Haan. Behalve de vaste medewerkers doet het daarvoor ook een beroep op vrijwilligers. Die staan niet zo vaak in het voetlicht. Toch betekenen deze geëngageerde mensen dankzij hun belangeloze inzet voor zieke en bejaarde inwoners het verschil.

Onder leiding van maatschappelijk werkster Veerle Pype zorgt deze hechte groep buurthelpers voor werk van onschatbare waarde. Ze brengen mensen die moeilijk te been zijn naar dokter of ziekenhuis. Ze halen boodschappen of medicatie voor mensen die zelf te zwak zijn daarvoor of ze gaan even op bezoek bij een alleenstaande bejaarde voor een gesprek van mens tot mens. Kortom: ze helpen waar het nodig is!

Zin om te helpen?

Ben je sociaal ingesteld en wil je mensen in nood helpen? Noodzakelijke boodschappen doen, medicamenten of maaltijden bezorgen, een opbeurend bezoekje brengen en de eenzaamheid doorbreken? Neem dan contact op met Veerle Pype op 050-43 51 46. OCMW De Haan zorgt dat deze vrijwilligers goed juridisch omkaderd en degelijk verzekerd zijn. Gemaakte onkosten worden steeds vergoed.

OCMW-Ontmoetingscentrum Kerklommer

Ontmoetingscentrum Kerklommer biedt zinvolle tijdsbesteding aan 55-plussers en mensen met een minder sterk sociaal netwerk. Naast een kleine kern vaste medewerkers doet het daarvoor een beroep op een grote groep vrijwilligers. Elke vrijwilliger stelt de expertise en de ervaring die hij tijdens zijn actieve carrière opdeed ter beschikking van Kerklommer.

Om het aanbod aan activiteiten verder uit te breiden zonder aan kwaliteit in te boeten, blijven we op zoek naar geëngageerde mensen die hun kennis, vaardigheden of talenten willen delen. Ben je een 'krak in je vak' of beschik je over kennis waar je mensen mee kunt helpen? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met Kerklommer op 059-23 79 81 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mensen helpen mensen

Ook andere instellingen in of rond onze gemeente zijn op zoek naar vrijwilligers met het hart op de juiste plaats. Om een eenzame te bezoeken, om een wandelingetje te maken, om een rolstoelgebruiker te helpen, om een hondenwandeling op het strand te maken, om zieken een verzetje te bieden,...

Herken je jezelf in dit profiel? Neem dan contact op met woonzorgcentrum Zilverduin op de Vosseslag, met revalidatiehotel Dunepanne in De Haan-Concessie, met Zeecentrum Duneroze in Wenduine of met het AZ Zeno in Blankenberge.

Ben je medewerker van een sociale instelling die opgenomen wil worden in deze lijst? Neem dan contact op met ons.