Sociale Woningen

OCMW De Haan helpt wie het nodig heeft met een sociale woning ( appartement), omdat iedereen recht heeft op een degelijke en ook betaalbare woning. Voor de woning (appartement) betaal je een lagere huurprijs die bepaald wordt door je inkomsten en je gezinssituatie.

 

OCMW De Haan beschikt over

11 gezinswoningen in Vlissegem

 

3 tweepersoonswoningen in Klemskerke

 

45 appartementen ( 1 en 2 slaapkamers) in De Haan-centrum.

 

Voor de toewijzing van een sociale woning (appartement) wordt gewerkt met een inschrijvingsregister.

De sociale woningen ( appartementen) worden toegewezen aan kandidaat-huurders volgens een toewijsbeleid. Dit beleid is opgemaakt op basis van het Sociaal Huurbesluit van 12 oktober 2007.

De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van OCMW De Haan stelde het intern huurreglement van de sociale woningen ( appartementen) vast. Het intern huurreglement vermeldt onder meer wie zich kan inschrijven voor een sociale woning (appartement), hoe je je moet inschrijven, welke voorrangregels gehanteerd moeten worden enzovoort. Dit is een openbaar document dat ter inzage ligt bij de dienst Huisvesting .

DOWNLOAD : Intern huurreglement

 

Voor meer inlichtingen kan je terecht op maandag en woensdag voormiddag (8.30u – 11.30u) in OCMW De Haan – Markt 2 te 8420 De Haan (Wenduine) bij maatschappelijk assistente Veerle Pype of op telefoonnummer : 050/435140 of via e-mail huisvesting@ocmwdehaan.b

DOWNLOAD : Aanvraagformulier sociale woning